Krispig Granola

Det är ett stort dilemma här i USA att försöka hitta en lagomsockrad frukost. Lagom innebär mindre än 13 gram socker per 100 gram – vilket inte är så himla lite!! Det är i princip omöjligt. Så jag har börjat göra egen granola igen. Vi försökte hitta fiberrika ingredienser men vi hittar inte vete-/havre- eller rågkli någonstans och inget vete-/havre- eller rågkross heller. Det vi hittat är linfrön och solrosfrön – hallelujah! Jag brukade också använda äppeljuicekoncentrat i mitt originalrecept men det insåg vi ganska snart att även denna ingrediens är omöjlig att hitta 🙂 Hur som haver blev det en blandning av lite allt möjligt och på grund av bristen på äppeljuicekoncentrat så blev det inte fullt så chunky som jag helst vill ha min granola, men det blev riktigt krispigt och gott. Relativt nyttigt också eftersom vi vet hur stor mängd socker vi har tillsatt! Receptet lyder ungefär såhär:

wpid-img_20150115_192059.jpg

Krispig Granola
8 dl havregryn
3 dl kokosflingor (helst osötade/svensksötade?? här är det sött som …godis)
3 dl linfrön
2 dl solroskärnor (rostade salta var gott!)
2 dl hackade cashewnötter
1 dl vatten
2 dl honung
2 msk sirap
2 msk rapsolja
2 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
2 dl tranbär

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175.C. Blanda havregryn, kokosflingor, linfrön, solroskärnor och cashewnötter i en stor bunke. Värm vatten, honung, sirap, olja, kanel och kardemumma i en kastrull – det ska inte koka utan bara smälta samman. Blanda sedan ner i havregrynsblandningen. När allt är ordentligt blandat, fördela mellan två plåtar och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Rör om 2-3 gånger under tiden – det kan snabbt brännas vid. Om blandningen fortfarande är blöt efter 20 minuter – låt plåten stå kvar i eftervärmen i 10-20 minuter. Låt granolan svalna och blanda ner tranbär. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Idag hade jag min typ femte jobbintervju hittills och det är andra gången som det känns riktigt bra och det faktiskt är en tjänst som jag verkligen skulle vilja ha – förutom det lilla dilemmat att de önskar sig en spansktalande medarbetare. Det stod inte i annonsen men tydligen var det deras enda spansktalande person som just slutat. Å såhär är det i Florida: det Måste finnas någon som pratar spanska. För här är det helt normalt att inte lära sig eller prata engelska – vilket känns weird med tanke på att jag under min skoltid har studerat fyra språk. Frivilligt dessutom! Hur som haver förklarade jag att jag är en språknörd som gillar spanska å om jag så måste får jag väl gå kvällskurser hos min spansktalande granne 😉 Vi får helt enkelt se. Det känns i alla fall positivt att jag åtminstone fått en intervju på typ alla företag jag sökt en tjänst hos – så snart måtte det väl lossna! 🙂

Hoppas att ni alla får en underbar helg. Jag har fått en bra start på min för idag fick jag hemleverans av mina finfina tallrikar. Fattas bara assietter och skålar i samma serie – så nu har jag en wonderful serie av finporslin 😀 Dessutom har nedräkningen officiellt startat: om 60 dagar kommer Jenny!! *doing the happy dance*

wpid-img_20150116_144830.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s