Tisdagslyx

Nu har vi haft två überlyxdagar på en vecka; i torsdags firade vi flytten med Champagne & Löjrom och igår firade vi väl ungefär samma sak med ungefär samma sak igen 😉 Det som skiljde de två dagarna åt var vilken sorts champagne vi drack – så jag tänkte komma med en utvärdering.

Utmanare nr 1: Vueve Clicquot/Gula Änkan – ”Halvtorrt, fruktigt, balanserat vin med inslag av rostat bröd, mandel, grapefrukt och gula äpplen. Serveras vid 8-10.C till asiatiska sötsura rätter eller som sällskapsvin”.

Utmanare nr 2: Massé Brut – ”Torr, brödig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, nougat och grapefrukt. Serveras vid 8-10.C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.”

Det finns väldigt många goda viner i båda höga och låga prisklasser och jag tycker väldigt ofta att priset inte alls avgör vad som smakar bäst. Men i det här fallet är vinnaren solklar: Gula änkan! Vi tyckte allihopa att detta smakade helt fantastiskt – det är nog den godaste champagnen som jag har druckit hittills. Den var lagom torr, bubblig och smakade väldigt fruktigt. Passade utmärkt till löjrommen även fast det inte stod i Systembolagets beskrivning. Och smakar det så kostar det – åtminstone i det här fallet. Prislappen på nr 1 ligger på 399:-/flaska och nr 2 ligger på 219:-/flaska. Vi har haft vår gula änka stående på hyllan sedan vi förlovade oss just av den anledningen att man inte öppnar en flaska som kostar fyra hundra spänn bara sådär! Skulle jag bjuda på Champagne vid en middag så skulle jag absolut nöja mig med en Massé – jag skulle nämligen ha svårt att unna mig en superfin champagne vid vilket tillfälle som helst 😉 Även Massé var väldigt god & superbubblig – men imponerade inte fullt så mycket bara för att vi ställde den i jämförelse med Gula Änkan.

wpid-20141119_114651.jpg

Lämna en kommentar