Läskande mangodrinkar

Jag har helt kommit av mig med att publicera recept i vanlig ordning, men livet har helt enkelt kommit emellan. Jag tänker fortsätta publicera recept precis som förut, men det kommer bli en hel del statusuppdateringar gällande vårt American Adventure också. Om två dagar är det både nyår och dagen då jag ska ta mitt amerikanska körkort. Så det blir mycket teori kombinerat med att planera snittar, trerätters och eventuella drinkar – det kommer två gamla drinkrecept här nedan som vi bjöd på i höstas.

De senaste dagarna har det varit fint väder: tänk er en riktigt varm svensk sommar! Så igår spenderade vi fyra timmar vid poolen, idag har vi promenerat en timme längsmed bayshore boulevard i gassande sol och sett hoppande fiskar, en krabba och en rocka precis intill promenadstråket. Det känns så extremt overkligt att vi är här för att stanna och att komplexet vi bor på faktiskt inte är ett hotell utan vårt nya hem. Det känns i alla fall som att vi har hamnat helt rätt i området: vi har en massa unga trevliga grannar, kan köra fem minuter ner till ”centrum” å vi har ett gym och en pool som är tillgängliga dygnet runt året om. I lördags bjöd vi över ett grannpar på middag igen och fixade KFC Backteman style. Det blev helt wonderful! Vill ni panera och fritera er egen kyckling så har ni receptet Här! Vi såg till att införskaffa en extra large fritös så det går lite smidigare när man ska laga mycket mat. Numera har vi dessutom en elvisp, dammsugare & en shaker som Inte läcker 🙂

Å en rolig liten händelse från gårdagens post-christmas-party:
Värden hade ordnat mat så alla gäster skulle antingen ta med vin/dricka, eller dessert. Vi tog med en kladdkaka med vispgrädde (smaksatt m vanilj). Kladdkakan var en riktig succé och en av tjejerna kom fram till mig med en hel tallrik med grädde och sa: ”Did you make this? It’s sooo good, what is in there?” Varpå jag inte alls fattar vad hon menar å svarar att jag har köpt vispgrädde och tillsatt vaniljsocker å vispat upp det. Hon tittar på mig storögt å rycker tag i en annan tjej å upprepar: ”She made this!! It’s not from a can!!! This is amazing.” Sååå jag tydligen har lagt ribban högt här i området genom att vispa min egen grädde – här gör man inte sånt 😉

Hoppas att ni alla har det bra i kylan och att ni får en härlig nyårsafton! Här kommer i alla fall två drinkrecept 🙂

wpid-20141010_221151.jpg

Pink Mango (1 glas) (den söta)
3 cl Absolut Mango
1 cl Passoã
2 msk färskpressad lime
1,5 dl fruktsoda

Häll alla ingredienser i ett glas, blanda ordentligt och fyll på med önskad mängd isbitar. Garnera med en limeskiva. Önskas en mindre söt drink kan man alltid byta ut fruktsodan mot mousserande vin!

Mango Twist (1 glas) (den beska)
2 cl Absolut Mango
2 cl Limoncello eller annan citronlikör
2 msk färskpressad lime
1,5 dl bitter lemon
Is

Fyll ett vinglas med is och häll på alla ingredienser, rör om ordentligt och garnera med lime.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s