Nu har vår första gäst lämnat oss för att sola och bada på Kuba istället. Så nu är det dags att återigen ta tag i alla praktiska delar. Först på listan står mitt körkort och sedan är det jobbsökande som gäller. Vi firade julafton med ett litet minijulbord och sedan åt vi middag på Cheesecake Factory. Vi ville passa på att äta en sista middag ute innan Meijer lämnade oss, med tanke på att nästan Allt har stängt på Christmas Day. Inte ens vår mataffär (som är en stor matkedja) hade öppet. Det tycker jag på ett sätt är bra för att alla ska få fira jul med sina familjer – men i vårt fall så innebar det att vi inte hade någonting att göra hela juldagen. Så vi tog ett morgonpass på gymmet, en eftermiddagspromenad längs med Bayshore Boulevard i ungefär en timme, sedan tog vi det bara lugnt och grillade New York Strip Steak till middag.
Inför förra lördagens inflyttningsfest med våra amerikanska grannar så kände vi för att bjuda på något genuint juligt och svenskt. Därför provade vi på att koka vår egen glögg! Innan vi flyttade hit drack vi glögg var och varannan dag hemma hos mina föräldrar och vi kände verkligen att vi behövde konsumera hela vår andel för året 2014 innan vår utlandsflytt, för här finns ju ingen Blossa! Imitationen på IKEA är värdelös och jag trodde att det skulle bli ett långdraget projekt att försöka få till en riktigt bra smak på en egengjord glögg – men tji fick vi. Det blev hur bra som helst. Det går att göra med kort varsel men efter två provomgångar konstaterade vi att ju längre kryddorna får mysa med vinet, desto godare och mustigare blir smaken. Jag ska försöka återge receptet så bra som möjligt:
Hemkokt glögg
1 flaska fruktigt rött vin med låg strävhet
2 dl brunt farinsocker
8 st nejlikor
1,5 tsk malen kardemumma (fanns inte hel här)
5 st kanelstänger
1,6 dl mörk rom (kan uteslutas)
Gör såhär:
Häll vinet i en kastrull och tillsätt alla kryddor. Hetta upp glöggen (inte koka!) och smaka av om det eventuellt krävs mer socker. Låt sedan glöggen svalna och låt helst stå i ett dygn. Inför servering: spetsa glöggen med mörk rom och hetta upp i en kastrull – se till att det inte kokar. Servera direkt med de tillbehör som ni önskar!
I brist på en bra glöggbild så bjuder jag på Meijers dessert här om kvällen:
Ananas & kokoskaka!
Take it as a mission to learn the Americans some good old Swedish food traditions. They need it!!! 😉