Bil n’ BBQ

I fredags trillade Niklas socials ner i vår brevlåda vilket gjorde det möjligt för honom att boka in teori och uppkörning för det amerikanska körkortet. Idag, måndag den 22 december, har Niklas därför blivit med körkort – igen 😀 Vilket resulterade i att jag har kunnat köpa min första egna bil – Volkswagen Tiguan! Tidigare har jag alltid velat ha en liten och smidig bil, men i amerikanska mått så är en slimmad SUV ganska liten. Vår första hyrbil var en Dodge med plats för sju passagerare och i jämförelse med den är Tiguanen nätt och fin – plus att man gärna vill vara så stor som möjligt om man råkar hamna i en bilolycka i denna trafik. Så nästa steg blir för mig att boka in teori och uppkörning eftersom vi även ska plocka upp mitt social security card imorgon!

wpid-img-20141222-wa0008.jpg

Förutom de praktiska bitarna så har vi tagit det riktigt lugnt de senaste dagarna och bara umgåtts med vår julgäst. I lördags slog vi till med en kombinerad BBQ & inflyttningsfest med våra kära grannar: 7,5 kg kött skulle delas på fem personer, plus diverse tillbehör. Vår 30 dollars middag räckte till en kalaskväll med fem svullande gäster och ytterligare två middagar för tre. Vi har ett perfekt BBQ-area 30 meter från vår uteplats där allt kött fick plats och det kändes riktigt lyxigt att kunna sitta ute å äta fram tills klockan var tio på kvällen – den 20 december! Imorgon ska det vara dryga 25 grader och sol så vi tänkte passa på att dra till Beachen 🙂 Perfekt sysselsättning dagen före julafton. Hoppas att ni alla får en riktigt mysig jul där hemma med massa snö och julklappar. Vi har i alla fall varit på IKEA och köpt sill, lussebullar & prinskorv som vi ska smaska på här hemma. Hemkokt glögg har vi redan kokat två flaskor av så även om julstämningen är så gott som obefintlig i värmen så har vi åtminstone försökt att spetsa till den 🙂 Har ni förresten aldrig kokt er egen glögg så gör det, superenkelt & jättegott! Får ta mig i kragen och publicera ett recept snart.

wpid-img-20141222-wa0005.jpg

BBQ-kvällen

wpid-20141219_173256.jpg

Vårt Pool area!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s