Måndag igen

Ännu en helg har passerat i kanonfart och det är redan första advent! Tiden går så himla fort nu när allt jag gör är att planera: bokar in jobbtider, planerar för pluggdagar, seminarier och så vidare. I mitt huvud är vi redan framme i januari! Men det går ändå ganska bra tycker jag. Det ligger visserligen över en när man skriver kandidatuppsats, men samtidigt är man väldigt fri och ledig att planera hela veckorna som man vill. Vi börjar se slutet på tunneln, förutsatt att vi inte blir totalsågade på fredag 😉

Helgen har spenderats med god mat och goda vänner, som vanligt! Vi bjöd över Niklas päron på trerättersmiddag i fredags och det var supertrevligt. Det är så kul att laga mat när man har tid. I lördags åt vi pizzabuffé på pizza hut och igår stod självklart julpynt och saffransbullar på agendan 😉 Men de får ni bilder på en annan dag! För här kommer fredagsmenyn:

Svarta Malins Dipptårta

Överbakad skaldjursterrin

Pannacotta-Cheesecake med vit choklad och hallon

Som ni kanske ser så saknas varmrätten – av den simpla anledningen att jag blev missnöjd med utseendet. Så det blev inget! Vi serverade marinerad fläskfilé med potatisgratäng och bearnaisesås. Jag lyckades med världshistoriens bästa bearnaise, men eftersom den var klar för tidigt så lät jag den stå på spisen – inte på en varm platta (jag är inte helt dum), men uppenbarligen är jag halvdum eftersom det var tillräckligt varmt för att den skulle ”smälta” ihop. Så världens fluffbea med balanserad vinägersmak och mycket dragon – Gone!

Men det positiva är att jag numera har lärt mig att bean är det allra sista som görs innan servering 😉 Plus att jag vill påstå att jag numera har fått in snitsen 😀 Heja!

Ha en bra vecka allihopa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s