Supergranola

Vad har ni i tallriken på morgonen? Jag kör mestadels kvarg eller keso blandat med lite yoghurt, men när jag känner för att lyxa till det lite extra så brukar jag slänga ihop en hemmagjord granola. Det är mycket billigare än det man kan köpa i affären, och det är faktiskt himla enkelt! Dessutom kan det ibland kännas skönt att veta exakt vad det är man stoppar i sig.

Ingredienser:
2 dl nötter
8 dl havregryn
2 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
2 dl äppeljuice (koncentrerad)
1 dl flytande honung
2 msk malen kanel
2 dl torkade tranbär

Granola

Gör såhär:

Sätt ugnen på 125.C
Hacka nötterna grovt. Blanda alla torra ingredienser utom tranbär och kanel i en bunke. Blanda äppeljuice, honung och kanel i en skål. Ringla vätskan över granolablandningen och blanda ordentligt. Häll över en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 30 minuter, blanda var 10 minut. Stäng därefter av värmen på ugnen och låt plåten stå 30-60 minuter till. Låt därefter svalna. När granolan är sval – blanda i tranbär och förvara i en burk med tättslutande lock!

En tanke på “Supergranola

  1. Å visst är det gott! Jag har nästan exakt samma blandning hemma, men brukar bara rosta havregryn i ugnen och sen blanda med smaksättningen. Kvarg blandat med fil och så lite granola på är verkligen gott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s