Älskade snittar!

Jag har alltid varit otroligt förtjust i tilltugg, snittar, snacks och diverse röror så länge jag kan minnas. Jag var väl ungefär sju år gammal när min stora favorit var svarta Malins dipptårta med ishavsrom, stenbitsrom, oliver och paprika.  Inte direkt något som varje sjuåring suktar efter, men sån var jag! Och fortfarande i vuxet tillstånd blir jag löjligt till mig varje gång jag ska få hitta på något roligt att äta till fördrinken. Till nyåret hade jag bestämt två varianter till fördrinken och två varianter till tolvslaget. Det blev till slut så att jag tog fram alla utom en snitt till fördrinken för det blev så stora mängder av allt! (hur nu det kan komma sig när jag har varit i farten…). En av snittarna var favorit i repris från midsommar: Snittar med färskost smaksatt med bacon & jalapeños . Vill ni ha recept på bacon- och jalapeñofärskost så hittar ni det i bloggarkivet här. Den andra blev tunnbrödrulle med en röra av kalkon, svamp och dijonsenap (recept får ni sen), men pricken över i :et var den varma krustaden till fördrinksskålen!

Superenkel och kanongod! Brieost med hjortronsylt kan aldrig bli fel.  Skär små kuber av brie och lägg i en minikrustad. Toppa med en klick hjortronsylt och grädda i 225.C i ungefär fem minuter. Et voilà!

image

Ni får ursäkta bildkvaliteten men det blev lite hastigt och lustigt ett panikfoto i vardagsrumsmörkret precis innan gästerna skulle hugga in på fatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s