Måndagslyx med Moules Mariniere

Såhär dagen före nyår passade jag på att rensa frysen och tillaga musslorna som legat där alldeles för länge. Har aldrig tillagat musslor själv, bara fräst på burkmusslor och det är ju absolut inte samma sak!

Jag fräste schalottenlök och vitlök, tillsatte 2 dl vitt vin och en timjankvist i brist på persilja. Sedan fick 450 g musslor koka i tre minuter. Därefter tog jag upp musslorna och kastade de som inte öppnat sig. Jag tillsatte 1,5 dl grädde i spadet och lät det koka ner i ungefär fem minuter. Sedan smakade jag av med salt, peppar och cayenne och la tillbaka musslorna inför servering. Så enkelt och så gott!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s