Pasta Carbonara

I brist på annat att bjuda på gällande matlagning så tänker jag idag bjuda på ett recept som jag slängde ihop för flera helger sedan. Jag har inte velat ladda upp det för att bilden är halvtaskig, men eftersom jag lagar ”ordentlig” mat så sällan nu för tiden så får det bli en halvdan bild, för smakmässigt blev det awesome. Inte världens nyttigaste pastarätt kanske, men så himla snabb att bara kasta ihop! Vi har nästan alltid bacon och spaghetti hemma, vilket gör det ännu mer behändigt. Som vanligt lyckas jag kasta om i originalreceptet jag tittade på som inspiration, men jag tror att jag minns vad jag stoppade i pannan.

wpid-img_20150417_2114262.jpg.jpeg

4-6 port
300-400 g Spaghetti
280 g bacon (två paket)
1,5 dl grädde (visp blir helt klart godast)
3 ägg
2-3 dl riven ost
Salt & Peppar

Gör såhär:
Koka spaghettin enligt anvisningen. Stek bacon i en stekpanna och ställ åt sidan. Slå ihop ägg, vispgrädde och salt och peppar. Vänd ner spaghettin i stekpannan med bacon. Häll på äggblandningen och rör ihop med all ost. Servera!

Den kommande helgen ska bli så härlig och lång eftersom vi firar Labor Day här i Amerikat på måndag. Jag har ingen aning om varför dagen firas, men jag är glad att jag får en extra dag ledigt. Vi har inga spikade planer förutom en parmiddag med våra kära vänner så jag sitter redan och knåpar ut en meny. Det är ju så lätt att alltid göra samma sak när folk kommer över och min favoritdessert går bara inte att göra! För vi har ingen hjortronsylt. Så det får bli friterad camembert vid ett senare tillfälle 😉 Nu är det mindre än två månader tills vi får våra första besökare till hösten – Niklas mamma och bror över höstlovet. Sedan är jag såå glad över att vi inte behöver fira julafton själva i år, för mina föräldrar och min moster kommer och hälsar på. Det ska bli så roligt så nu är det nedräkning tills dess. Å så ser vi till att de bland annat packar med sig hjortronsylt 😉 Det känns fortfarande konstigt att vi faktiskt bor här, men samtidigt trivs vi väldigt bra. Vissa dagar är det lite tungt med saknaden, men vi har ju i alla fall varandra och skype är ett riktigt bra redskap 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s