Torskrygg med bacon & champinjoner

Det är riktigt klurigt det här med att äta utan att tugga. Det är många rätter som man tänker borde funka, men en hackad champinjon är inte superhärlig att svälja hel. Nu börjar i alla fall matintaget variera mer då jag faktiskt får börja tugga och anpassa mängd och hårdhet efter vad som känns okej, men än så länge värker allt som är hårdare än korvbröd, pasta och fintärnad bacon. Så idag slog jag till med något som var länge sedan sist: potatismos! Till det letade jag på ett gott recept på torskrygg. Eftersom vi numera enligt kontraktet bor i vårt hus i 2,5 månader till så är det dags att tömma frysen. Torskryggen stod först på tur. Som vanligt hittar jag ett gott recept som jag i slutändan modifierar när jag väl står vid spisen. Hur som helst blev det väldigt gott och ni som vill prova min variant på ”Fiskarhustruns torskrygg” så kommer receptet nedan.

image

Torskrygg i ugn (4 port)
4 torskryggfiléer
Salt & peppar
1 liten späd purjolök alt 1/2 stor
1 pkt bacon
250 g färska champinjoner
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3 msk hummerfond
2 msk dijonsenap
1 tsk cayennepeppar
1 msk hackad dill
2 msk hackad persilja

Gör såhär:
Hacka bacon, purjolök och skiva champinjoner. Stek alltsammans tills det fått en fin färg. Lägg i botten på en ugnsfast form. Salta och peppra torskryggen och lägg ovanpå grönsaksblandningen. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Grädda mitt i ugnen i 200.C mellan 15-20 minuter. Servera med potatismos eller pressad potatis och broccoli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s