Amerikansk Cheesecake med blåbär och vit choklad

Vad hände egentligen? Lovade inte jag nyttiga recept framöver? 😉 Det går ju inte när mannen har fyllt år! På kalaset serverades två ”tårtor”, nåväl kakor var det väl.  Kladdkakan har ni fått receptet på, den andra kakan hamnade i skymundan! Inför kvällen trodde jag att Cheesecaken skulle bli mest populär men tji fick jag. Men jag var glad ändå! Det blev ju desto mer över till mig under söndagen när hela dagen spenderades i soffan 😀 förutom monsterkakorna på Cheesecake Factory så är det iaf den godaste Cheesecake som jag har ätit. Receptet kommer från Leilas hemsida (med någon liten ändring här och där) .

image

Botten:
150 g smör
300 g digestivekex

Fyllning:
600 g Philadelphia
2,5 dl kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 dl blåbär

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint (jag använde stavmixer) och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Förgrädda botten i 10 minuter. Låt sedan svalna. Vispa under tiden kesella och Philadelphia krämigt. Blanda i socker, vaniljsocker och majsstärkelse. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Blanda sist i grädden. Smält den vita chokladen och vänd ner i smeten. Häll i tinade eller färska blåbär i smeten. Rör jättelite så att det blir ett fint blåbärsmönster när man skär upp kakan.  Grädda kakan i ca 40 minuter i mitten av ugnen. Passa så att den inte blir för mörk, täck i så fall med folie. Stäng därefter av ugnen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter.

Jag förvarade min kaka i kylen och serverade den kall med stora amerikanska blåbär på toppen. Går därför utmärkt att förbereda nån dag innan kalaset! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s