Bröllopsmässa & andra äventyr i Stockholm

Jag har haft en alldeles underbar helg som delvis spenderades i Stockholm tillsammans med två kära vänner. Höjdpunkten på dagsutflykten var Bröllopsmässan på Grand Hotel! Överallt i flera salar stod företag och delade ut goodie-bags, choklad, smakprov av cremant och prosecco, alkoholfria drinkar, godis, cup cakes och macarons. Det fanns rosa dekorationer, smycken, glitter, och chokladfontäner. Efter 2,5 timmars promenerande runt och runt kände vi oss ganska nöjda. Fötterna var trötta och händerna var röda efter att ha burit på alla tunga påsar. Jag vet inte om jag blev superinspirerad, men jag hade siktat in mig på att plocka med mig en katalog från Caligraphen vilket jag också gjorde! Sen fick jag med mig massa choklad, rabattkuponger, ett smycke och en fotoram. Sedan träffade vi på en kändis från TV också, Per från dessertmästarna. Fick smaka världens godaste chokladtryffel med lakrits, to die for 🙂 Tog med mig fyra hem också så att Niklas kunde få smaka 😉 Jag bjuder på lite bilder från mässan i slutet av inlägget!

Efter mässan vandrade vi vidare för att äta lunch: vi fastnade för La Boquería. En spansk tapasrestaurang med supergod mat. Vi delade på sju tapas och drack ett glas vin; Bläckfisk, Serrano, en Bresolaliknande skinka, Manchego, Steak Tartar, Vinkokta musslor & Papas Fritas. Jag kan rekommendera det stället om man gillar tapas, däremot fick vi vänta en stund på att få ett bord så det kan säkert vara bra att boka bord innan man går dit då det verkar vara rätt poppis. Efter lunchen promenerade vi vidare för att ta en Latte på Espresso house innan bussen gick hem igen klockan 17. Väl hemma kände man sig lagom mör efter en hel dag med nya intryck. Jag och Rebecca hade tur för min man hade stått i köket hela eftermiddagen och förberett en trerättersmiddag till kvällen! Vitlöksbröd med Scampi, Oxfilé med Bakad potatis & Chokladmousse med hallon. Det blev en riktig myslördag!

image
Kallskuret

image
Bläckfisk

image
Steak tartar

image
Musslor

Och så mässan!

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s