Prova något nytt!

De är så lätt att fastna i samma gamla mönster när det kommer till matlagning. Oavsett om det är finmiddag, matlådor eller snacks och tilltugg så är det otroligt lätt att fastna i samma smaker. Det behöver såklart inte alltid vara dåligt eftersom man upprepar rätterna just för att de är goda. Men jag tycker att det är roligt att experimentera med smaker och nya råvaror som jag inte brukar använda.

Förra helgen provade jag att koka kronärtskocka för första gången! Jag har alltid gillat inlagda kronärtskockshjärtan, men jag hade aldrig smakat färsk kokt kronärtskocka. Det var en rolig överraskning måste jag säga som gav mersmak! Det är tråkigt bara att mycket går till spillo då man enbart äter den matiga delen av bladen.
Jag gjorde sähär:
Först vred jag av stjälken på skockan och sköljde den noggrant. Sedan kokade jag upp vatten i en kastrull tillsammans med salt (2 tsk per liter) och saften av en pressad citron. När vattnet kokade la jag ner skockan. Det är viktigt att den är helt täckt av vatten. Sen fick den koka i 30-40 minuter. När bladen lossar lätt när man rycker i dem så är skockan klar. Låt den stå upp och ner och rinna av sig lite. Därefter kan den avnjutas med skirat smör och flingsalt!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s