Tomteskumsfudge

Gårdagens bakning resulterade i en massa fina rosa fudge! Jag tycker väl att de är i det allra sötaste laget men till en kopp kaffe slinker de ner fint. Om jag gör om de igen kommer jag nog skippa det extra tillsatta sockret. Förhoppningsvis mekar man inte alltför mycket med konsistensen. För er som vill prova årets typ mest omtalade fudge (ja, jag tror att jag har sett ungefär samma recept på typ tio bloggar) så kommer receptet här nedan!

image

Ingredienser:
12 st klippta tomteskum
1 dl vispgrädde
50 g smör
1 dl socker
150 g vit choklad

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser utom vit choklad i en kastrull. Smält på låg värme under omrörning. När tomtarna är helt smälta, dra av kastrullen från plattan och bryt i den vita chokladen. När smeten är blank och slät, häll i en bakplåtspapperklädd form. Anpassa storleken efter hur tjock fudge du vill ha. Låt stelna i kyl och skär därefter upp i önskad storlek.

Volia!

God Jul allihopa så ska jag försöka dela med mig av mina chokladtryfflar i mellandagarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s