Chokladmaränger

Igår hade jag en riktigt seg söndag. Dels för att det var söndag och då får tempot vara lägre än alla andra dagar, dels för att söndag följs av måndag och då är helgen redan slut.

Som vanligt skulle det lagas matlådor inför veckan, men eftersom min stackars arbetsmyra till karl har varit ute på renoveringsuppdrag hela helgen så passade jag på att försöka mig på något utav hans favoriter i bakväg: hemmagjorda maränger! Kan inte direkt påstå att de blev helt otroligt vackra, men de ser rätt söta ut ändå. Blev dock inte lika sega som experten vill ha dem, men de som gillar frasiga med lite segt i mitten tycker om de här.

10-15 chokladmaränger
4 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl socker
50 g smält mörk choklad (avsvalnad)

Gör såhär:
Vispa upp äggvitorna med en lägre hastighet på elvispen. Tillsätt vinäger och vispa lite till på samma hastighet. Ha därefter i sockret och vispa på högsta hastigheten tills det blivit ett vitt hårt skum. Vänd därefter ner chokladen och rör minimalt (detta för att få till snygga chokladmönster i marängerna). Klicka sedan ut marängerna på en plåt. Se till att inte klicka för nära då de flyter ut lite under gräddningen. Grädda i 60 minuter i 125.C. När de är klara ska de gå att enkelt ta loss från bakplåtspappret. (Vill man ha riktigt hårda maränger kan de även stå kvar i eftervärmen).

In the making process

Chokladmaränger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s