Dumlekakor

Som vanligt dröjer det alltför lång tid mellan mina blogguppdateringar, men när jag väl kommer med en så hoppas jag att ni uppskattar innehållet 🙂

Den här veckan har passerat med ett swisch och snart är vi framme i mitten på oktober, vilket innebär att det närmar sig min födelsedag! Dagen till ära ska jag baka, laga mat och allt det där som släktevenemang ofta inkluderar och redan förra helgen tjuvstartade jag med bakningen. Dumlekakor måste vara den optimala kakan för kalaset: Busenkel att göra, går att frysa i förväg, går till och med att äta fryst!! (vilket är farligt för att-), den är barnsligt god!
För er som gör som jag och har omprioriterat lite i köket på grund av tidsbrist i samband med renovering, eller vad er ursäkt nu må vara, Här kommer receptet:

ca 12 kakor
200 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till kakan i en matberedare. Tryck därefter ut degen i 12 st muffinformar eller aluminiumformar (kakorna blir väldigt flottiga så aluminium kan vara att rekommendera!). Tryck därefter ner en dumlekola i varje kaka, försök att täcka med degen ovanpå dumlen. Grädda 10-15 minuter i 200.C. När kakan är färdiggräddad, ta ut plåten och lägg en nobless på varje kaka och låt smälta. Ställ därefter kallt så att chokladen stelnar helt.

Busenkelt, supergott och så fina kakor! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s