Vaniljpannacotta med gelatin eller gelésocker?

Jo, det får nog bli gelatin i fortsättningen. Den blev supergod i fredags, men kanske en aning för söt. För att gelesockret ska göra konsistensen tillräckligt geleig så måste det tillsättas dubbelt så mycket socker. Hur som helst, för er som vill pröva på den med gelesocker så kommer receptet här:
Ca 4 port.
5 dl grädde
1 dl gelesocker
1 vaniljstång

Gör såhär:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med gelesocker, frön och vaniljstång. Låt koka i ca 1,5 minuter. Häll därefter upp i portionsskålar och kyl i minst 4 timmar. Servera som den är eller tillsammans med bär!

För er som vill göra motsvarande variant fast med gelatinblad byter ni ut gelesockret mot två gelatinblad och 0,5 dl socker. Koka upp socker, grädde och vaniljstången med fröna. Dra av från plattan och tillsätt gelatinet, rör tills allt har löst sig! Häll sedan upp i portionsformar och kyl i minst 4 timmar.

Ha en bra dag 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s