Chai Latte á la homemade!

Dagens överraskning blev när jag prövade vår nyinhandlade Chaisyrup! Det blev mycket suckande när vi handlade på Axfood sist – jag kom hem med en liter chaisyrup och ett kilo jordgubbsströssel 😀 Men det går ju inte att låta bli, det finns en massa roliga saker som man aldrig får tag på när man handlar på ICA och allt är dessutom i jumboförpackningar.

Huur som helst, min poäng är att jag idag istället fick beröm av min kära man 😉 För åååh vad gott det var med hemmagjord Chai latte 🙂 Kokad mjölk med ca 1 msk chaisyrup och i brist på annat försökte jag skumma mjölken med en elvisp (Gör inte det!). Skummet gick sådär, men smaken var nästan på pricken som Espresso House’s latte 🙂 Mums! Det kommer att göras många gånger i vinter.

Så ni som har möjlighet, ta er till Axfood och köp en Chaisyrup 😉 och gör som jag ska, inhandla en riktig mjölkskummare!

2 tankar om “Chai Latte á la homemade!

    • Chia tea from srbatucks is not a complicated process like making proper espresso. It’s the same as making powdered coacoa. The trick comes with the latte part. You need a milk steamer for that and learn to stretch the milk with the steamer.There are inexpensive stovetop steamers on ebay. The good ones are older and usually made in Italy and usually go between $12 and $20 dollars.If you want to try this you would be looking for powdered chai with as little powdered milk in it as possible, and add your steamed milk to it.Good luck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s