Gasparilla Weekend & Awesome Punch

Den här helgen har varit fullsmockad av festligheter i hela stan. I fredags firade vi Niklas födelsedag en dag i förskott eftersom vi visste att i princip allt och alla i hela stan väljer att gå ut och festa på Gasparilla (alltså lördagen). Festivalen till ära slog vi till med en BBQ-piratfest; Klädde ut oss till pirater och bjöd på grillade ribs med egenblandad rub, grillad korv, hemmagjord potatissallad, hemmagjord coleslaw, nybakat bröd och chokladbollar. Sedan vet ju alla som umgås med oss att ingen fest är fulländad utan en helt awesome bål! Alldeles lagom söt, syrlig, bubblig och starkare än vad smaklökarna tror 😉 Jag lovade flera gäster att bjuda på receptet så det kommer här!

Awesome Punch: (15 personer+)
1,3 liter Bacardi Razz Black (vanlig razz funkar också)
3 flaskor mousserat vin
1,75 liter hallonlemonad
saften från 7 färskpressade lime
3 liter sprite
Is, frysta jordgubbar & skivad lime

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och dekorera med frukt! Smaka av om ni eventuellt önskar mer sprite eller lime.

DSC_0573

DSC_0580

På lördagsmorgonen vaknade vi båda två och kände oss lite lagom ringrostiga. Det var ett tag sen vi partajade två dagar i rad och gick all in, men är det piratfestival så är det. Piratkostymerna åkte på igen och vi fick följa med våra grannar Matt och Sarah till en anordnad ”meet-up” fest. Det finns så många verktyg här för att lära känna vänner – meet up är nämligen en hemsida man kan registrera sig på för att lära känna kompisar med likartade intressen som en själv. Klockren uppfinning! Hur som haver var festen anordnad på ett hotell mitt i downtown och under eftermiddagen passerade hela piratparaden precis utanför hotellet så vi kunde stå på första parkett och titta på. Det är svårt att förklara hela händelsen för någon som inte är här, men tänk er Power Meet utan bilar, istället är det pirater över allt. Fincruisingen motsvarar piratparaden som tågar igenom hela stan: stora flak ombyggda till båtar och barer med pirater överallt. Å så kastar alla som deltar i paraden pärlhalsband till alla människor som står och tittar på. Jag tror aldrig att jag har varit så lycklig över att fånga något så värdelöst och billigt som ett pärlhalsband – som kommer skräpa i ett hörn tills nästa år ungefär 😛 Men stämningen var härlig!

wpid-img_20150131_161707.jpg

wpid-img_20150131_170842.jpg

Hoppas att ni alla har haft en underbar helg! Vi avslutade helgen med en riktigt slapp dag i soffan hela söndagen och på kvällen kollade vi givetvis på Super Bowl – like true Americans 😉 Sedan fick jag en riktigt bra start på den här veckan, jag blev nämligen uppringd gällande en av de tjänsterna jag helst vill ha och blev erbjuden jobbet 😀 Så nu är det lite bakgrundskontroller som ska genomföras å sedan är det klappat och klart för att skriva på anställningskontraktet. Återkommer med startdatum och lite mer detaljer så snart som jag har allt på papper 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s