Kalas, Cupcakes & Festligheter

Detta har varit en alldeles underbar, fartfylld, festlig och känslosam helg! På fredagen var det kombinerad Halloween/Födelsedag/Avskedsfest med Amerikatema och 35 personer trängdes i vår enkla boning 😀 Sammanlagt tömdes väl åtminstone 15 stora flaskor (bartömning), 1 platta öl, många liter groggvirke, 5,5 kg Hot Wings, 5 plåtar baconbullar, 3,5 kg baconstrips i form av naturella & candy bacon, 3 dl varm cheddardipp, 1 kg chips, två skålar m vanlig dipp, 28 korvbröd och nästan en hel burk Bullens varmkorv. Med andra ord gjorde vi rätt bra ifrån oss. Feedern i mig gjorde trumvirvlar och kullebyttor 😉 Hela lördagen gick åt att städa och förbereda inför söndagens släktkalas, plus en sväng förbi ytterligare en Halloweenfest. Även den var riktigt livad och skojig – det var ett glatt gäng som var lika måna om att spöka ut sig totalt, precis som vi gillar 😀 Till söndagskalaset lagades 15 liter kycklinggryta, 2 kladdkakor (en lakrits & en naturell), chocolate chip cookies som blev över från fredagsfesten, 9 chokladcupcakes & 12 vaniljcupcakes – samtliga m chokladfrosting. Som vanligt blev det alldeles för mycket över – men veckans matlådor är vi ju tacksamma för 🙂

Så nu när alla festligheter är avklarade så är det dags att packa ihop oss på riktigt. Om en och en halv vecka ska radhuset vara tomt – för då ska det flyttstädas. Det känns så himla konstigt! Jag är jätteglad att vi ska flytta och det ska verkligen bli superroligt – samtidigt som jag får en klump i bröstet varje gång jag inser att vi faktiskt kommer bo på andra sidan jorden från alla som vi älskar. Vi kommer bara ha varandra. Vilket i och för sig kan vara mycket mer än vad vissa andra har, men det känns ändå lite jobbigt. Hur som haver så har vi haft så himla kul hela helgen – vi är otroligt tacksamma över alla våra nära och kära och det känns som att alla gäster var nöjda både med fest och kalas. Bjuder på en liten bild från i lördags med två av mina favoriter – vi råkade välja samma utklädnader 😀

wpid-img_20141031_210305.jpg

Jag tänkte också bjuda  på receptet på mina cupcakes som jag gjorde till kalaset – det blev Roy Fares chokladcupcakes med en liten variant på hans frosting plus vaniljmuffins. Jag tyckte faktiskt inte att själva chokladmuffinsen blev särskilt bra så det blir recept på mina vaniljcupcakes med chokladfrosting.

wpid-20141102_133606.jpg

Vaniljmuffins (12-14 st små)
3 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
1 dl gräddfil eller crème fraiche
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Chokladfrosting:
300 g rumsvarmt smör
100 g mörk choklad (70%)
100 g mörk blockchoklad
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
ev. flingsalt

Gör såhär:
Börja med muffinsen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, blanda ner gräddfilen/crème fraiche och häll ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner i smeten. Häll eller klicka ut smeten i muffinsformar, fyll med smet till drygt två tredjedelar. Grädda 12-15 min i mitten av ugnen. Låt svalna och gör sedan frostingen inför servering. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ställ åt sidan och låt chokladen svalna till rumstemperatur – är chokladen för varm så smälter smöret till frostingen. Vispa ihop det mjuka smöret med de torra ingredienserna på lägsta effekten med elvisp. Vispa sist ner den avsvalnade chokladen. Om frostingen blir för lös – ställ den i kylskåp ett tag. Spritsa på muffinsen strax innan de ska ätas och dekorera eventuellt med flingsalt. Förvara eventuellt överblivna Cupcakes kallt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s