Helgpannkakor!

Mitt favoritmål på helgerna är frukosten. En riktigt stor frukost/brunch. Färskt bröd, goda pålägg, grönsaker, färsk frukt och ägg eller pannkakor m.m. Det bästa med att bo på hotell är buffén morgonen efter!

På veckorna äter vi relativt tråkiga frukostar som planeras utifrån näringsinnehåll. På helgen struntar vi i det! Så idag slog vi till med Amerikanska pannkakor, spetsade med lite mosad banan. Inte alls särskilt nyttiga med tanke på tillbehören men otroligt gott och mättande. Nu är vi redo för gymmet! Vi åt pannkakorna med lite sirap, vaniljgrädde och hjortronsylt, men tillbehören får man ju helt välja själv. Färsk frukt, bärsås och smält choklad passar också perfekt till pannkakorna.

image

6-8 st pannkakor
2,5 dl mjöl
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
1 banan

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser. Häll på mestadels av mjölken och vispa ihop med elvisp på den låga hastigheten. Tillsätt ägget, sedan smöret och till sist resten av mjölken. När smeten blivit jämn, vänd ner den mosade bananen. Stek direkt i smörad panna och servera pannkakorna med grädde, glass, sirap, färsk frukt eller annat gott tillbehör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s