Recept, fredag & Frank!

Precis som utlovat kommer receptet på mina vaniljbiscotti med mandel & mörk choklad. Jag har alltid bävat inför att göra biscotti eftersom det ska ta sån himla lång tid, men det här var ett väldigt lättbakat recept som inte allt tog lång tid 🙂

Recept för ca 35 st
100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g mandlar
75 g mörkchoklad
ev 100 g mörk choklad till garnering

Gör såhär:
Rör socker och smör poröst med hjälp av en elvisp. Rör därefter ner äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten. Grovhacka mandeln och chokladen och vänd ner. Dela sedan degen i tre bitar, vilka rullas ut till längder på en plåt med bakplåtspapper. Det kan behövas lite mer mjöl för att degen inte ska fastna när den rullas ut till längder. Grädda därefter mitt i ugnen i 15 minuter, ca 200.C. Ta ut plåten och skär längderna på snedden, 1,5-2 cm tjocka bitar. Sänk värmen till ca 180.C och grädda först med den ena snittytan uppåt i fem minuter. Gör sedan motsvarande med den andra snittytan uppåt. Låt dem kallna på plåt och doppa ena delen av biscottin i smält mörk choklad. låt stelna på bakplåtspapper.

Smakar wonderful till kaffet 🙂

Idag blir det en mysdag hemma med Allt Om Mat och Buffé i soffhörnet, sen ikväll bär det iväg till Frank med mina päron 🙂
Bilder på det Mycket efterlängtade restaurangbesöket får ni se imorgon!

Ha en härlig fredag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s