1 dag kvar = blåbärspaj

Idag har jag en slags smärta i kroppen som jag inte känt på väldigt länge. Idag skulle vi ha kört det sista gympasset för den här veckan, men Niklas bokade in golf istället. Jag är tacksam. Har ni någonsin legat i sängen och känt att det är omöjligt att komma upp för att det värker i varenda litet muskelfäste i kroppen? Mjo, det var ungefär den känslan jag hade när jag vaknade. Jag fick gunga igång mig med hjälp av att böja upp benen så knäna i princip nuddade hakan o sen sparka rakt fram. Å där var jag uppe ur sängen! Jag slutade gå snett efter ungefär 15 minuter på min promenad till jobbet (ja, vänster sida gör ännu ondare än höger!!).

Hur som helst, jag trodde att jag skulle få genomgå ännu en kroppsmassaker idag, men jag får skjuta på den tills imorgon. Förhoppningsvis mår min arma kropp lite bättre då, så jag kan ta i ännu mer och förpesta hela helgen 😀 Och så nu till det roliga; det är EN DAG kvar till SEMESTER!!! En endaste dag kvar på mitt hemmakontor 😦 Det är ju lite trist faktiskt… Men det innebär att jag måste baka blåbärspaj till fredagsfikat. För tredje gången i rad är det min uppgift att ta med fika, I wonder why 😉

Förutom att baka smulpaj ska jag försöka hinna med att storstäda och laga mat innan Niklas kommer hem, så att fläskfilén står klar på spisen när mannen kommer hem 😉 För att stärka mig inför kvällens mission ska jag göra min debutdrink med vår nyinförskaffade muddler. En somrig bild får ni se på den imorgon, men nu blir det smulpaj!

Niklas Favorit


Smuldeg:
360 g smör
2,5 dl socker
4 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
2 msk vaniljsocker

500 g bär eller frukt
1 dl socker

vaniljvisp

Gör såhär:
Låt smöret bli rumstempererat. Blanda sedan ihop alla ingredienser med händerna så att det blir till en smulig deg. Ta fram en pajform och använd ca hälften av smuldegen till att göra pajbottnen. Lägg därefter på frukten eller bären och fördela resterande smuldeg klumpvis över hela pajen. Grädda pajen i ugnen ca 25-30 min i 200 grader. Servera tillsammans med vaniljvisp. Voilá!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s