Cupcakes

Precis som utlovat kommer här recept och bilder på de cupcakes jag bakade i torsdags. Jag hann faktiskt göra två satser med olika sorters frosting! Den ena blev dock lite misslyckad 😦 Så inför nästa gång ska jag nog slipa lite extra på det.. Men mina favoriter blev lika goda som vanligt:

Choklad Cupcakes (10-12 st)

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör
1 dl gräddfil
1 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
100 g mörk choklad (70%)

Frosting
90 g mjukt smör
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
200 g philadelphiaost
3 tsk varmt kaffe
Strössel, blommor eller chokladfigurer till garnering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda i gräddfilen och kaffet. Blanda sedan ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig och vänd ner i smeten. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron och häll ner i smeten. (Som omväxling kan chokladen grovhackas och blandas ner i smeten som den är). Häll smeten i muffinsformar och fyll ca 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet. Spritsa frostingen över cupcakesen & garnera!

Vaniljcupcakes med jordgubb & limefrosting (10-12 st)

3 ägg
2,5 dl socker
100 g smör
1 dl gräddfil
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl hackad vit choklad (drygt)
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting:
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk koncentrerad jordgubbssaft
1 msk färskpressad lime
Lite grön karamellfärg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, blanda ner gräddfilen och häll ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt den hackade vita chokladen. Häll eller klicka ut smeten i muffinsformar ch fyll med smet till två tredjedelar. Grädda 10 min i mitten av ugnen.

Frosting:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och hallonsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten och ett par droppar röd karamellfärg. Spritsa glasyren på cupcakesen och garnera!

Choklad cupcakesen blev en succé på fredagsfikat på jobbet och resterande togs med till stugan och de var lika uppskattade där! Vad skulle jag ha gjort utan min kära tårtkupa som vi i princip nyss införskaffat. Ett helt perfekt sätt att transportera allt möjligt fika i. De blev inte mosade någonstans trots att de stod helt okontrollerat i bakluckan på bilen. Nu blir det till att ladda batterierna efter en superhärlig solig helg ute på Vätö, och genomföra sista arbetsveckan innan semestern!

Godnatt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s